5 voordelen van regelmatige lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging helpt niet alleen om een gezond lichaamsgewicht te behouden, maar voorkomt ook ernstige gezondheidsproblemen. Regelmatige lichaamsbeweging stimuleert hormonen, houdt je huid gezond en zorgt er over het algemeen voor dat je lichaam beter blijft functioneren. Het vermindert het risico en de symptomen van meer dan 20 lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen, en kan ook vertragen hoe snel uw lichaam veroudert. Regelmatige lichaamsbeweging is een van de belangrijkste dingen die u voor uw gezondheid kunt doen.

1. Bloeddruk
Er is een verhoogd risico op een beroerte als u een hoge bloeddruk heeft. Veel mensen nemen hun toevlucht tot medicijnen om hun bloeddruk te verlagen, maar regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de bloeddruk met 40 procent te verlagen. Daarom richten we ons op thuistrainingen.

Enkele geweldige trainingsopties zijn wandelen en joggen. Ongeveer een half uur wandelen kan patiënten met hoge bloeddruk helpen. Als een persoon al actief is, kan krachttraining of andere gewogen trainingen ook helpen. Het is duidelijk dat aandacht voor uw dieet een van de grootste manieren is om uw bloeddruk positief te beïnvloeden.

2. Hartziekte
Omdat lichaamsbeweging helpt om de bloeddruk en het risico op een beroerte te verlagen, voorkomt het ook andere hartgerelateerde problemen. Regelmatige lichaamsbeweging helpt schade aan bloedvaten ongedaan te maken, waardoor het risico op een hartaanval wordt verkleind. Door je hart sterk te houden door zowel kracht- als cardiotraining te doen, blijven je aderen zo gezond mogelijk. Een gezonde bloedsomloop is belangrijk!

Drie tot vier keer per week een half uur wandelen kan helpen, evenals zwemmen en joggen.

3. Artritisgezondheid, gezond leven, bloeddruk, hartaandoeningen, voordelen van lichaamsbeweging
Regelmatige lichaamsbeweging helpt de flexibiliteit van botten te vergroten en verbetert het bewegingsbereik. Lichaamsbeweging helpt bij effectieve gewichtsvermindering en bij het behoud van een normaal lichaamsgewicht. Obesitas is een belangrijke oorzaak van artritis bij vrouwen, dus het is belangrijk om het probleem niet over het hoofd te zien.

Wanneer het lichaamsgewicht normaal is, zijn uw kansen om artritis te krijgen in de eerste plaats lager. Gebrek aan lichaamsbeweging zal de ziekte versnellen, dus moedig jezelf aan om actief te worden. Oefen yoga of stretching om het probleem van artritis te verminderen. Dagelijks een half uurtje wandelen kan op dezelfde manier ook helpen.

4. Kanker
Regelmatige lichaamsbeweging helpt het risico op kanker te verlagen. Lichaamsbeweging verlaagt ook het recidiefpercentage van verschillende vormen van kanker, zoals borst- en darmkanker.

Cardio-oefeningen zoals rennen, springen en springen zijn leuke manieren om actief te blijven. Idealiter zouden we allemaal elke dag een uur actief moeten zijn, dus bedenk een manier om die activiteit mogelijk te maken. Regelmatige lichaamsbeweging reguleert de hormoonspiegels, wat het risico op kanker bij vrouwen met bijna 50 procent kan verminderen. Lichaamsbeweging helpt ook om de bijwerkingen van kankerbehandelingen te verminderen.

5. Botten en spieren
Naarmate je ouder wordt, is het belangrijk om je botten, gewrichten en spieren te beschermen. Ze ondersteunen je lichaam en helpen je te bewegen, zodat je je dagelijkse activiteiten kunt doen en fysiek actief kunt zijn. Spierversterkende activiteiten kunnen u helpen uw spiermassa en -kracht te vergroten of te behouden.

Door langzaam de hoeveelheid gewicht en het aantal herhalingen dat u doet op te voeren, krijgt u nog meer voordelen, ongeacht uw leeftijd.

6. Suikerziekte
Obesitas kan diabetes type 2 veroorzaken. Regelmatige lichaamsbeweging kan uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en het metabool syndroom verminderen. Metabool syndroom is een aandoening waarbij u een combinatie heeft van te veel vet rond de taille, hoge bloeddruk, laag cholesterol, hoge triglyceriden of een hoge bloedsuikerspiegel.

Lichaamsbeweging helpt niet alleen om fit te blijven, maar helpt ook om het normale lichaamsgewicht te behouden. Het helpt ook bij het reguleren van uw insuline, wat ervoor zorgt dat u de juiste bloedsuikerspiegel heeft.

Zorg ervoor dat u ook aan uw dieet denkt, want dat is een grote bijdragende factor bij het ontwikkelen van diabetes type 2. Consumeer veel groenten en fruit, zoek wat magere eiwitten en kies elke keer voor kwaliteit boven kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *